"Ribnjak" u Prnjavoru

Tri dana rok za uklanjanje uginule ribe

  • Извор: АТВ
  • 16.07.2021. 18:42

72 časa – toliko vremena je dobio novi stečajni upravnik prnjavorskog “Ribnjaka” da ukloni uginulu ribu. Teško je procijeniti o kojim količinama se radi, kažu inspektori. Ni o uzrocima nisu htjeli. Kažu da ekološke katastrofe nema.

“Više bi to podveli pod ekološki incident. Određena količina uginule ribe postoji na dvije lokacije. Budući da je i danas došao stečajni upravnik, koga u prethodnom periodu nije bilo, tako da nismo imali subjekat kontrole i nadzora i s kim da razgovaramo ili naložimo mjere, danas smo to odradili. Bili ste na zimovniku i mirišete vrbu, a ne neke druge neprijatne mirise", kaže Aleksandar Garić, veterinarska inspekcija Prnjavor.

Oni koji žive u blizini ribnjaka tvrde suprotno. Pričaju da u pojedinim dijelovima dana od neugodnog mirisa ne mogu normalno živjeti. Strahuju i za svoje, ali i zdravlje svojih bližnjih.

“Ne smiješ izaći napolje, ne možeš provjetriti prostoriju u kojoj živiš. Djece male ima, djeca se ne smiju izvesti na dvorište normalno. Svako strahuje od neke zarazne bolesti. Vjerovatno postoji nekakva mogućnost za zarazu i za tako nešto, ali žalosno je i šteta. Ja se tog ribnjaka sjećam od prije par godina, uništeno", kažu Prnjavorčani.

Odgovornost je na stečajnom sudiji, upravniku i odboru povjerilaca, jer su zaduženi za funkcionisanje “Ribnjaka”, poruka je načelnika opštine. Darko Tomaš je, kako kaže, dobio uvjerenje od novog stečajnog upravnika Nataše Kosić da će taj problem biti riješen.

“Ukoliko je neophodna pomoć Opštine Prnjavor, iako opština s ovim problemom nema nikakve veze, izuzev određenih kontrolnih aktivnosti, ali ukoliko je potrebna pomoć za sanaciju i uklanjanje uginule ribe, da mi stojimo na raspolaganju samo s jednim ciljem da se taj problem što prije riješi", izjavio je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Sve informacije o ovom slučaju od inspekcije je tražilo i Ministarstvo za ekologiju Srpske. Tamo kažu da su prnjavorskom ribnjaku izdali ekološku dozvolu 2019. godine. Nadzor je, poručuju, trebalo da vrše republički i lokalni inspektori. Do sada na njihovu adresu, pritužbi i primjedbi o nepravilnostima nije stiglo.


Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином