Foča

Trostruko krštenje za Đurđevdan i krsna slava u porodici Mićević

  • Извор: СРНА
  • 06.05.2022. 13:54

Đurđevdan, krsna slava Mićevića iz Prevraća kod Foče, u ovoj porodici je odvajkada najsvečaniji dan u godini, a ove godine slavlje je višestruko - u Hristovo "stado" uvedeno je troje najmlađih od osmoro djece braće Žarka i Milenka.

Žarko i Dragana Mićević danas su u Hramu Svetog Save u Foči krstili svoje bilizance Stefana i Taru od šest mjeseci, a Žarkov brat Milenko i njegova supruga Sanja svoju najmlađu kćerku Dariju, koja takođe ima tek pola godine.

Uz Stefana i Taru, Žarko i Dragana imaju sina Miloša od 15 i kćerku Miu od deset godina, dok je Darija prva kćerka u Milenkovoj i Sanjinoj porodici, nakon trojice sinova – Milan 15, Dražan 11 i Dragan šest godina.

Ove dvije šestočlane porodice, koje žive kuća uz kuću, imaju se čime ponositi.

Ističu da su djeca najveće blago i da, uz Božju pomoć, ne namjeravaju da se zaustave na po četvoro djece.

Od četvoro roditelja, samo je Žarko zaposlen u jednoj privatnoj firmi, a svi ostali bave se poljoprivredom i ne žale se – srećni su što su im kuće ispunjene dječijom grajom i radošću, a sa svojih deset prstiju uspijevaju da im obezbijede pristojne uslove za život.

Svečani čin krštenja u Hramu Svetog Save obavili su u pratnji mnogobrojne rodbine, a to je kažu samo njihov manji dio.

Dok je krštenje trajalo, goste za slavu kod kuće su ostali da dočekuju djed i baka Dušan i Vinka Mićević. Ovi veseli i vrijedni ljudi poručili su da djece nikad nije dosta i da je najvažnije da su svi živi i zdravi

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?