Građani zainteresovani

Turistički vaučeri i u 2022?

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2021. 18:31

Banjalučani bi najradije da i sljedeće godine obilaze destinacije u Srpskoj. Oni koji vole zimu najradije bi na Jahorinu. Bilo bi odlično, kažu, kada bi i ove godine na domaće destinacije, opet, mogli uz pomoć turističkih vaučera Vlade Republike Srpske.

Da je zainteresovanost građana za turističke vaučere velika, znaju i u resornom ministarstvu. I baš zbog toga, ali i promocije domaćih destinacija, kažu, najvjerovatnije će ih opet biti.  

"Sagledali smo sve rezultate i sve aspekte koje smo postigli putem ovog projekta turističkih vaučera tako da ćemo i u narednom periodu razmatrati da i u budućnosti imamo projekat turističkih vaučera ne samo kao pomoć privredi. Nažalost uvedeni su kao pomoć privrednim subjektima kroz ovu pandemiju", kazala je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

A ta pomoć privredi bila je od izuzetnog značaja. Odlično to znaju i u teslićkoj “Banji Vrućici”. I oni priželjkuju vaučere u 2022. 

"Ova godina nije kao što su bile prethodne po broju gostiju, ali je mnogo mnogo bolja. Desio se oporavak. Dijelom zahvaljujući projektu turističkih vaučera", rekao je Aleksandar Radošević, ZTC "Banja Vrućica" Teslić.

Od sredine juna 2020, pa sve do jula 2021 građanima Srpske izdato je oko 47 000 turističkih vaučera u vrijednosti od po 100 maraka za smještaj u ugostiteljskim objektima u Srpskoj. 

U ovom projektu učestvovalo je 97 ugostiteljskih objekata za smještaj I 28 turističkih agencija. U sklopu ovog projekta građani Srpske vaučere su najčešće koristili u banjskim centrima, te smještajnim kapacitetima na Jahorini, u Hercegovini i Višegradu. 



Тагови: