Вријеме

У БиХ стижу два циклона: Објављена прогноза за наредне дане

  • Извор: АТВ
  • 03.03.2024. 18:52

Метеоролози у БиХ објавили су временску прогнозу за наредне дане и најавили долазак два циклона.

"До средине седмице доста нестабилно вријеме, наћи ћемо се под утицајем два циклона. Први стиже сутра доносећи највише падавина Херцеговини и југозападу Босне, а други у сриједу доносећи прољетне нестабилности уз локалне пљускове са грмљавином и могуће понегдје невријеме. Све то уз сахарски пијесак у ваздуху", најављује се у прогнози на Фејсбук страници  БХ Метео.

У јутарњим и пријеподневним сатима у понедјељак се очекује јаче наоблачење у Херцеговини и на југозападу Босне што би могло условити кишу и пљускове.


Страшна породична трагедија: Отац убио сина па покушао самоубиство

Страшна породична трагедија: Отац убио сина па покушао самоубиство

"Касније послијеподне и навече наоблачење ће се постепено проширити и на остатак земље доносећи већини мјеста пролазно кишу. Више падавина, уз локално обилније, у Херцеговини и на југозападу Босне, гдје ће до јутарњих сати уторка већином пасти између 10 и 20, локално до око 30 литара по метру квадратном. У остатку земље без већих падавина, већином занемариво до 3 литре по метру квадратном", прогнозирају бх. метеоролози.

Температура у јутарњим сатима ће се кретати између 3 и 7, на југу до 9 степени, док ће дневна бити између 10 и 16, на на југу и сјеверу до 18 степени Целзијуса. Вјетар слаб до умјерен јужног смјера.

"У уторак умјерено до претежно облачно вријеме и углавном суво. Краткотрајна киша или пљусак само ријетко могуће. На западу Босне више сунчаног времена. Јутарња температура у уторак између 0 и 6, на југу до 10. Дневна температура између 10 и 17, на сјевероистоку Босне до 20 степени Целзијуса. Вјетар слаб до умјерен сјеверног смјера", најављује се у прогнози.

За сриједу се од средине дана и послијеподне прогнозирају нове падавине и наоблачење са југозапада.


Огласила се чланица жирија која је Бресквици дала нула бодова

Огласила се чланица жирија која је Бресквици дала нула бодова

"Развојем облачности широм земље киша и пљускови. Пљускови ће локално бити праћени грмљавином, посебно у дијеловима западне, сјеверне и сјевероисточне Босне гдје постоји могућност и за локално невријеме уз лед", додаје се у прогнози.

Јутарња температура у сриједу између -1 и 7, локално до 9, а дневна између 9 и 15, на сјевероистоку Босне до 18 степени. Вјетар слаб до умјерен, на сјеверу и сјевероистоку Босне источни и сјевероисточни, у остатку земље југо.

"Након поприлично нестабилне сриједе, од ноћи на четвртак (7. март) смиривање времена па би четвртак и петак (8. март) донијели углавном претежно сунчано вријеме. Још у четвртак послијеподне ријетко може бити краткотрајних пљускова. Мањи пад температуре", стоји у објави на Фејсбук страници БХ Метео.

Метеоролози напомињу да ће сва киша која буде у току наредне седмице бити "прљава" усљед присуства честица сахарског пијеска и прашине у ваздуху.


Гдје је данас Ђинђићев тјелохранитељ рањен током атентата: Просуо сам цријева

Гдје је данас Ђинђићев тјелохранитељ рањен током атентата: Просуо сам цријева

Пијесак ће бити присутан кроз цијелу наредну седмицу, а стиже нам ноћас са југозапада.

Пратите нас и путем Вибера