Tečnost koja život znači

U Brodu u akciji dobrovoljnog davanja krvi sakupljeno 60 doza

  • Извор: СРНА
  • 01.07.2022. 16:58

U akciji dobrovoljnog davanja krvi u Brodu sakupljeno je 60 doza ove dragocjene tečnosti.

Akciju je organizovala Opštinska organizacija Crvenog krsta Brod, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Doboj, i to u prostorijama Boračke organizacije i Udruženja "Korak nade", a odazvalo joj se 79 davalaca krvi.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Brod Zoran Vidić istakao je da Brod prednjači u regiji kada je ova humana akcija u pitanju.

"Boračka organizacija organizuje jednu od četiri akcije darivanja krvi u toku godine, ali ovaj put mi smo samo domaćini. Zahvaljujem svima koji se odazovu da daju ovu dragocjenu tečnost kako bi spasili nekome život", rekao je Vidić.

Doktor Darko Mikerević iz Službe za transfuziju krvi Doboj naglaio je da je Brod uvijek imao dobru tradiciju odziva na ove akcije koje se u ovoj opštini organizuju četiri puta godišnje.

"LJeto je inače period kada imamo problema sa krvnim grupama, manje je davalaca jer ljudi putuje na odmore, a veća je potražnja", rekao je Mikerević.

On je dodao da davanje krvi ima pozitivan uticaj i na samog davaoca jer se kroz socijalni momenat osjeća korisnim pošto jedna jedinica krvi koju da davalac može da spasi i do tri života.



Тагови: