Kapaciteti se popunjavaju

U gradovima Srpske očekuju veliki broj turista za Novu godinu

  • Извор: АТВ
  • 20.12.2022. 18:59

Grad na Vrbasu i ove godine poželjna je destinacija za novogodišnje praznike. Smještajni kapaciteti su već popunjeni. Dobra zabava je uz bogat program u Banjaluci zagarantovana. 2023. Banjalučani i turisti dočekaće na Trgu Krajine sa Gocom Tržan i grupom Legende, dok će za reprizu uživati u stihovima Galije.

Informacija kojom mi raspolažemo jeste da su svi smještajni kapaciteti u gradu Banjaluka popunjeni. Prethodne godine za dvije noći novogodišnjih praznika Banjaluku je posjetilo nešto više od 70 hiljada turista tako da mi svakako ove godine očekujemo da cifru premašimo s obziom na to da smo već po statističkim pokazateljima premašili tu rekordnu 2019. godinu za prvih deset mjeseci", rekao je Dragan Vukliš, direktor Turističke organizacije Banjaluka.

Dobrog sadržaja neće manjkati ni na jugu Srpske. Trebinjci ali i njihovi gosti u najluđoj noći veseliće se uz Peđu Jovanovića. Slobodnih kreveta je još malo. 

Najvjerovatnije da ćemo imati dosta dobru popunjenost, to je prije desetak dana već prešlo 90 odsto, mi smo u situaciji da neke svoje goste nemamo gdje da smjestimo. Definitivno očekujemo veliki broj gostiju iz regiona i udaljenih destinacija", kazao je Žarko Vicu, TOG Trebinje.

Bogatu ponudu imaće i oni koji Novu godinu odluče dočekati u Bijeljini. Bilo na gradskom trgu gdje će ih zabavljati grupa Kerber ili u ugostiteljskim objektima. Očekuje se i da ova godina bude rekordna po broju turista. 

"Možemo očekivati da ćemo dosegnuti taj nivo iz 2019. godine i trebalo bi, pošto je decembar mjesec kada ne samo u Biljini već inače ljudi putuju tako da ćemo najvjerovatnije premašiti tu 2019. godinu i da će ova 2022. biti rekordna po broju dolazaka", smatra Dragan Tešić, portparol Turističke organizacije Bijeljina.

Za koji god grad Srpske se turisti odluče sigurno se pokajati neće. Upravo će i novogodišnji praznici biti kruna istorijski dobre turističke godine. 

Тагови:
  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)