Београд

У Патријаршији прослава крсне славе патријарха Порфирија, Додик међу гостима

  • Извор: СРНА
  • 20.01.2024. 12:29

У Патријаршији Српске православне цркве у Београду у току је прослава крсне славе Његове светости патријарха српског Порфирија - Светог Јована Крститеља, којој, између осталих званица, присуствује и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Патријарх Порфирије је 46. српски патријарх, а крсна слава коју данас обиљежава је породична слава његове породице Перић из села Црнче код Дервенте.

Његови претходници, блаженопочивши патријарси Павле и Иринеј обиљежавали су као славу патријарха - Врбицу, која је била крсна слава породице патријарха Павла - Стојчевића. 

Предсједник Српске је истакао да је веома почаствован што је позван на прославу Јовањдана - крсне славе Његове светости патријарха Порфирија у Патријаршији у Београду.

"Очекујем да ће Његова светост доћи на прославу моје крсне славе Ђурђевдана", рекао је Додик и оцијенио да је све то доказ добре сарадње.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је сарадња Републике Српске и Српске православне цркве традиционално добра и да се остварује у свим сегментима.

"У Српској је вјерујући народ и ми смо веома посвећени изградњи нових храмова. У протеклих 10-15 година само у Епархији бањалучкој је изграђено више од 320 нових црквама и три до четири нова манастира", рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је додао да је посебно значајна изградња Руско-српског православног храма у Бањалуци.

Додик је честитао Јовањдан свима који данас славе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм