Sekretarijat za raseljena lica i migracije

U Rovinama uskoro asfaltiranje dijela puta

  • Извор: АТВ
  • 27.09.2022. 12:35

U Mjesnoj zajednici Rovine na području Gradiške uskoro bi trebali početi radovi na asfaltiranju dijela puta u dužini od 450 metara.

Ugovor o sufinansiranju ovog infrastrukturnog projekta danas su u Gradišci potpisali vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš i zamjenik gradonačelnika ovoga grada Dragana Ilić.

Vrijednost ugovora je 40.000 maraka. 

Čordaš je rekao da će Sekretarijat obezbijediti finansijska sredstva za ovaj projekat u okviru Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica i praćenja migracionih procesa za 2022. godinu, koji se finansira iz budžeta Republike Srpske.  

„U narednom periodu kroz isti program je planirana pomoć povratnicima na području Gradiške. Ovo je samo nastavak dobre saradnje s ovim gradom u kojem je u prethodnom periodu završeno više projekata, od izgradnje ambulante u Donjoj Jurkovici do izgradnje stambenih objekata i infrastrukturnih projekata. Sekretarijat je na području ovog grada u prethodne četiri godine realizovao projekte ukupne vrijednosti 7,7 miliona maraka, što nije zanemariva cifra i samim tim nije zanemariv broj ljudi kojima smo pomogli“, dodao je Čordaš.  

Nakon potpisivanja ugovora Čordaš je s predstavnicima Grada obišao kuće koje su izgrađene u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja (RSP). Završeno je devet stambenih jedinica vrijednosti preko 400.000 maraka.

Кljučeve kuće danas je dobio i Boško Кerezović koji je izrazio zahvalnost i institucijama Republike Srpske i gradu Gradiška, svima koji su učestvovali u ovom projektu i omogućili da konačno uđe u svoj dom. 

Čordaš je napomenuo da je ovo projekat koji se finansira donatorskim sredstvima od kojih je najveći donator Evropska unija, a glavni cilj je trajno stambeno zbrinjavanje povratnika i interno raseljenih lica. Svi ovi projekti su od velikog značaja za poboljšanje kvalitete života kako ove populacije tako i ostalog stanovništva koje živi na području Gradiške. 

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.