Iz Eparhije upućeni apeli

U Trebinju povećano djelovanje vjerskih sekti

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2022. 20:18

Sve glasnije su priče da je na području  Trebinja u zadnje vrijeme  primijećeno djelovanje raznih sekti.

Neki lokalni portali pišu da u gradu ima Jehovinih svjedoka u policiji prijava nema ali iz Eparhije stižu apeli i upozorenja.

"S obzirom na primijećeno povećano djelovanje vjerskih sekti u Hercegovini, a naročito na području Crkvene opštine u Trebinju, Episkopija zahumsko-hercegovačka i primorska, upozorava vjerne da obrate pažnju na pojavu lažnih proroka i propovjednika, koji svoja lažna učenja nerijetko pokušavaju da šire ne samo u javnom prostoru nego i vrlo napadnim ulaskom u privatne prostore, dijeleći pritom i svoju literaturu", kažu u Eparhiji Zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj.

Priča se da predstavnici vjerskih sekti osim što dolaze na vrata Trebinjcima šalju pisma i obavještenja.

Za ATV u PU Trebinje kažu da prijava nema ali su imali uvid u jedno takvo obavještenje.

"Zvaničnih prijava na području PU Trebinje o sektama nismo primali ni zaprimali međutim u toku su  provjere  policijskih službenika na terenu", rekao je za našu televiziju načelnik PU Trebinje Siniša Laketa.

Da se sekte šetaju po Trebinju čuo je i gradonačelnik. Mirko Ćurić ističe da nema mnogo informacija o ovom problemu zato je kaže već zakazao nekoliko sastanaka.

"Da vidimo šta to može da uradi lokalna zajednica kako bi naravno uzeli maksimalno učešće da vidimo daa se to ne dešava ako već ima određenih slučajeva", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Svi poručuju Trebinjcima da otvore oči i da budu oprezni. U slučaju da nepoznati pokucaju na vrata ili da stigne  čudno pismo potrebno je odmah obavijestiti policiju.

Iz Eparhije u svom apelu poručuju građanima da o svemu obavijeste i porazgovaraju sa parohijskim sveštenicima.

Тагови: