Međunarodna olimpijada iz istorije i kulture

Učenice iz Srpske osvojile drugo i treće mjesto na svjetskom takmičenju

  • 01.05.2021. 16:07

Na nedavno održanoj Međunarodnoj olimpijadi iz istorije i kulture u Sankt Peterburgu, učenice iz Republike Srpske ostvarile su sjajan rezultat. Prema rezultatima koji su prije dva dana objavljeni na zvaničnoj stranici Olimpijade, drugo mjesto zauzele su učenice Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, Anastasija Tomić i Dijana Piljević (pod mentorstvom profesorice Jagode Vuković), dok se na trećem mjestu nalaze gimnazijalke iz Nevesinja Sara Milićević i Ana Stajić, čiji je mentor prof. Stanka Đurica.

Prema rezultatima koji su prije dva dana objavljeni na zvaničnoj stranici Olimpijade, drugo mjesto zauzele su učenice Gimnazije "Jovan Dučić" iz Trebinja, Anastasija Tomić i Dijana Piljević (pod mentorstvom profesorice Jagode Vuković), dok se na trećem mjestu nalaze gimnazijalke iz Nevesinja Sara Milićević i Ana Stajić, čiji je mentor prof. Stanka Đurica.

(Sara Milićević) 

Od više stotina takmičara iz različitih država svijeta u finalni krug prošlo je 180 učenika, među kojima se našlo još nekoliko srednjoškolaca iz Republike Srpske.

(Anastasija Tomić) 

Olimpijada iz istorije i kulture održava se u organizaciji Akademije postdiplomskog pedagoškog obrazovanja i Odbora za obrazovanje Sankt Peterburga.

(Ana Stajić) 

Poziv školama u Republici Srpskoj proslijeđen je posredstvom Predstavništva Republike Srpske u Moskvi. Učenici iz cijelog svijeta, uzrasta od 14 do 18 godina, imali su priliku da pokažu znanje i kreativnost putem različitih testova znanja i kreativnih zadataka.

(Dijana Piljević) 

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.