Brojne nagrade

Učenici bijeljinske Tehničke škole nižu uspjehe

  • Извор: АТВ
  • 10.05.2022. 19:23

Strahinja Prodanović, najbolji je fizičar u Republici Srpskoj treću godinu za redom. Za svoj rad i trud dobio je i odlikovanje od predsjednice Željke Cvijanović. Dobitnik je brojnih nagrada i plaketa. Fiziku voli i ništa mu nije teško da nauči.

"Na ovogodišnjem Republičkom takmičenju iz fizike u konkurenciji učenika trećih razreda osvojio sam plasman na BiH Olimpijadi fizičara koja se ove godine održava u Banjoj Luci 14. maja i koja je ujedno i izborno takmičenje za evropsku fizičku Olimpijadu koju će ove godine ugostiti Slovenija i za interancionalnu fizičku Olimpijadu koja je ove godine trebalo da se održi u Bjelorusiji", rekao je Strahinja Prodanović, učenik Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

Ništa manji uspjeh nemaju ni ostali učenici ove srednje škole. Kako na takmičenjima iz prirodnih nauka, sajmovima inovatora tako i u sportskim disciplinama. Gdje god odu vrate se sa medaljama.

“Na republičkom takmičenju iz matematike, osvojio sam 2. mjesto, sa fudbalskom ekipom naše škole sam osvojio takođe 2. mjesto i sa rukometnom ekipom sam osvojio 2. mjesto na regionalnom takmičenju takođe”, rekao je Dušan Kozomora, učenik Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

"Osvojila sam drugo mjesto na republičkom takmičenju iz atletike sa skokom u dalj, sa najboljim skokom 4,45, a pored mene iz Tehničke škole takmičile su se Maja Delić, koja je osvojila 4. mjesto u skoku u dalj, rastko Kalinić takođe, Jovan Petrović 5. mjesto u bacanju kugle", rekla je Jovana Milošević, učenica Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

Razloga za ponos ima i direktor škole. Kaže da je ova škola i njeni učenici na ponos i njemu, gradu, ali i državi što pokazuju i priznanja od predsjednice Republike Srpske.

"Tri republička prvaka iz fizike, 1 .mjesto ženska ekipa iz fudbala, 2 zlatne plakete na INOSTU mladih, zatim srebrna plaketa, značajna mjesta iz atletike, 2. mjesto na republičkom iz matematike, zatim iz stručnih predmeta, mašinstva, programiranja upravo dokaz su da naši učenici predstavljaju našu školu u pravom svjetlu“, rekao je Milenko Maksimović, direktor Tehničke škole "Mihajlo Pupin".

Orden Njegoša 1. reda, Svetosavska nagrada profesorici fizike, Stani Petrović, Plaketa "Amblem i zastava Republike Srpske" najuspješnijim srednjoškolcima samo su neka od priznanja Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine. Sve ovo došlo je u godini jubileja kada ova škola obilježava 100 godina postojanja.



Тагови: