Požarne linije mjere se kilometrima

Ugase jedan - drugi plane: Danima se ne smiruju požari u Hercegovini

  • Извор: АТВ
  • 25.03.2022. 19:26

Danima se ne smiruju požari u Hercegovini, kako se jedan ugasi tako plane novi. I danas na desetine vatrenih stihija, požarne linije mjere se kilometrima, vatrogasci vode bitku za spas domaćinstava.

Suva trava i jak vjetar i danas su munjevitom brzinom širili hercegovačke požare. Kritično stanje bilo je i u trebinjskom selu Brova. Vatrogasci su ovdje morali spasavati i kuće.

Borba se  danas vodila i za spas kuće Radomira Anđelića. Kaže ovo je jedna velika katastroa.

"Stanje je vrlo alarmantno od juče gasimo požare, krenuo je sa Branog dola pa se spustilo niz ovu stranu, cijelu noć smo dežurali i nismp uspjeli. Vidite iz priloženog katastroalno je stanje, ogromne površine su izgorjele od juče i šume i svega evo smo sada došli u situaciju da branimo objekte", kaže Radomir.

Ovakvo stanje je duž cijele najjužnije regije. Vatrogasci iz svih opština Hercegovine već danima nemaju predaha. Kažu izboriće se.

"Nismo umorni samo što je malo kritično radi vjetra koji ne da vatri da se smiri. Kako se borite? Kako možemo i moramo", kaže Miroslav Krunić, vatrogasno društvo "Jasen-Mosko".

Mora krenuti i borba sa piromanima. Sve što se dešava na jugu zadnjih dana posljedica je ljudskog nehata a vrlo često i namjere. Vatrogasci ljuti.

"Neka bude opomena svim građanima Srpske pogotovo našim građanima u Hercegovini vidite šta može napraviti jedna nemarna ruka i kakvu katastrofu može da napravi. Pozivam i molim sve građane da se kanu upaljača, šibica jer ovo je posljedica njihove šibice na otvorenom", kaže Zdravko Kašiković, komandir TVJ Trebinje.

Naj jugu je već treći dan i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske. Mirnije je stanje na području opština Gacko i Ljubinje. Teško je u Bileći i Nevsinju tamošnji vatrogasci kažu da ne mogu izbrojiti sve intervencije.

Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм