Nema mjera koje ograničavaju rad

Ugostitelji rade po starom

  • Извор: АТВ
  • 12.03.2022. 19:27

I ugostitelji u Srpskoj su odahnuli - više nema mjera koje su ograničavale njihov rad. Zabranjeno sjedenje gostiju uz šank, ograničen broj njih za stolom, maska između gutljaja i zalogaja, distanca među stolovima - više nisu na snazi. Osim što mogu ostati skoro do zore za goste je još važnije da opušteno u velikom društvu mogu da sjede za istim stolom.

"Pošto su se te mjere često mjenjale, jednom je bilo 50 ljudi po etaži, pa je bilo jedan sto u deset kvadrata. tako da ne mogu tačno da se sjetim koji je to broj stolova koji je izbačeen, ali sigurno je veliki. tako da sad smo ih vratili i nadam se da ti stolovi ostaju gdje jesu. Samo što sad gosti dolaze dosta rastrećenije jer su svjesni da nema toliko opasnosti od virusa i da može biti veći broj gostiju za istim stolom što značajno utiče, tako da mi smo jako zadovoljni", kaže Jela Jaćimović, marketing menadžer restorana "Bizzare".

Zadovoljni su i u Udruženju ugostitelja Srpske "Horeka". Ovaj potez je, kažu, tračak nade za ugostiteljstvo, jer pandemija ih je pokosila. 

"U procesu je analiza cijele slike tako da ćemo znati koliko je otišlo radnika sa ovih prostora i koliko je ugostitelja bilo prinuđeno da zatvori jer nisu mogli da prate režijske i operativne troškove", rekao je Vladan Šurlan, Udruženje ugostitelja "Horeka".

Svoju analizu praviće i u Ministarstvu trgovine i turizma. Reagovaće u skladu sa rezultatima. 

"Radimo analize njihovih poslovanja u proteklom periodu i naravno komunikacija postoji u kontinuitetu između udruženja ugostitelja, ne samo ugostitelja, tu su radnici zapsoleni u oblasti turizma, gledamo i razamtramo njihovo stanje i psolvoanje u proteklom periodu i u skladu s tima ćemo se ponašati u narednom periodu", kazala je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma.

Mjere su "pale", gosti su zadovoljni, analize stanja u ugostiteljstvu  su u toku. Za to vrijeme, domaće radnike vrbuju agenti iz regiona, jer se bliži ljetna sezona.



Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.