Извршена уплата

Уплаћена два милиона за санирање штете, градоначелник Бијељине пријети протестима

  • Извор: АТВ
  • 18.01.2024. 19:34

Градоначелник Бијељине пријети протестима, и то ако се не ријеши исплата штете од посљедица Афричке куге свиња. Каже први ће на трактор иако није био међу првима када је свињарима помоћ била најпотребнија.

„Морам да кажем да у колико дође до тог сценарија да ћу ја скинути одијело и обући радничко, узети очев трактор и придружити се мирним протестима пољопривредника", каже Љубиша Петровић.

Пољопривредници кажу штету збрајају и даље. Али јасно им је ипак да најаве градоначелника имају више везе са политиком него са стварним стањем. Кажу да су данас на састанку само чули оптужбе на рачун министарства, али не и то шта Петровић има да понуди да им се штета надокнади. 

"Жртве смо препуцавања неких, удружења пољопривредних, подијељен је народ на бизнисмене сеоске и обичне сељаке", каже Трифун Ђукић, Доње Црњелово.

"Чули смо и данас само примједбе на рачун министарства пољопривреде, нажалост нисмо чули чиме то градоначелник који располаже са 75 милиона КМ буџета града Бијељина који је усвојен на вријеме и који је њему на располагању са којим средствима и којим начином ће он помоћи пољопривредницима који су имали штету од афричке куге свиња, оно што је јасно је да је да ће Министарство пољопривреде исплатити средства", каже Слободан Петрић, из Удружења произвођача свиња Српске.

Да оптужбе бијељинског градоначелника не стоје, порука је из министарства. Два милиона КМ за санирање штете од посљедица Африке свињске куге су уплаћена данас. Цјелокупну штету од преосталих 7.260.000 КМ исплатиће се до краја јануара. 

„Ја стварно немам ништа против њега и не желим да ово пређе у било какву нашу расправу и  предлажем да чешће заказује овако састанке ако ја за сваки који он закаже исплатим по два милиона и да би било доста боље било да сједне у очев трактор и мало се бави пољопривредном него овако популизмом настоји да уђе у предизборну кампању за локалне изборе, ја то не желим", каже Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Не желе ни пољопривредници да буду дио градоначелникове игре. Више их занимају правилници којима ће се обезбиједити даља производња. 


Пратите нас и путем Вибера