Republički hidrometeorološki zavod

Upozorenje na lokalne nepogode i olujni vjetar duž rijeke Save

  • Извор: СРНА
  • 20.07.2023. 21:14

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na lokalne nepogode za sutra i subotu, 22. jula, a očekuju se udari vjetra jači od 80 kilometara na čas u široj regiji oko rijeke Save.

Upozorenje se odnosi na period od sutra od 16.00 časova kada će na sjeveru, duž rijeke Save, doći do razvoja oblaka uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se i lokalne nepogode uz jak do olujni vetar i moguću pojavu grada.

Uveče će jače naoblačenje, koje donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom, zahvatiti sjeverozapad i tokom noći na subotu premještaće se ka istoku. I tokom noći biće uslova za lokalne nepogode.

Padavine će do subotu ujutro prestati, ali će se sredinom dana, od 14.00 časova, od zapada preko sjevernih predjela ka istoku premještati oblačnost koja donosi kišu i pljuskove sa grmljavinom. Očekuju se i lokalne nepogode uz pojavu grada i olujnog vjetra ponegdje.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je na "Fejsbuk" stranici pozvalo stanovništvo da bude na oprezu i da redovno prati prognozu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Za veći dio BiH izdato je narandžasto upozorenje za naredna dva dana zbog lokalnih pljuskova, praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom, a moguća je i pojava grada. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.