Сарајево

Упозорење због јаког вјетра: Не паркирајте близу дрвећа, затварајте балконе

  • 19.10.2023. 16:46

Kантонална управа цивилне заштите Kантона Сарајево послала је упозорење свим физичким и правним лицима на подручју овог кантона, а у циљу заштите и спасавања од јаког вјетра и кишних падавина.

С обзиром на то да је Федерални хидрометеоролошки завод издао наранџасто упозорење за јаки јужни и југозападни вјетар, повремено са олујним ударима за временски интервал од данас од 12:00 сати до суботе, 21. октобра до 12:00 сати те да су могући удари вјетра брзине од 50 и до 80 километара на сат, а у вишим подручјима до 90  и да је очекивана количина кишних падавина између 40 и 80 1/м2, из Kантонално управе цивилне заштите KС упозоравају сљедеће:

Нуклеарни отпад до даљег неће на Трговску гору

Нуклеарни отпад до даљег неће на Трговску гору

"Упозоравамо сва правна и физичка лица да превентивно предузму неопходне превентивне мјере заштите од јаког вјетра и кишних падавина (припреме адекватне снаге и материјално-техничка средстава за брзи одговор на најављене јаке ударе вјетра и кишне падавине) јер ће се тако створити претпоставке за ефикаснији и брже реаговања свих субјеката система заштите и спасавања у свеобухватном одговору на потенцијалне изазове и пријетње од јаких удара вјетра и поплава, а самим тим ће се избјећи велике материјалне штета, као и могуће повреде и људске жртве", поручују из Kантонално управе цивилне заштите KС.

Ратоборни јелени у големом проблему, а онда је наишао човек

Ратоборни јелени у големом проблему, а онда је наишао човек

Осим тога, управа посебно апелује на правна лица која изводе радове на грађевинским објектима да не остављају предмете који би усљед јаког вјетра могли пасти са кровова објеката, грађевинских скела и сл. те тиме угрозити сигурност пролазника.

"Такође, апелујемо суграђанима да на својим балконима и друге отворене просторе не остављају предмете који би могли усљед вјетра угрозити сигурност пролазника, да не паркирају своја возила у близини великих стабала, те да избјегавају излете и боравак у природи у периоду трајања наранџастог упозорења", гласи апел Kантоналне управе цивилне заштите KС.

У петак до 32 степена

У петак до 32 степена

Kако су, такође, навели из управе, апел се посебно односи на све општинске службе цивилне заштите с подручја Kантона Сарајево.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм