Потписан Споразум о сарадњи

Ускоро Центар за образовање на руском језику на УНИБЛ

  • Извор: АТВ
  • 11.10.2023. 16:41

Споразум о сарадњи између Универзитета у Бањалуци и Државног педагошког универзитета "Лав Толстој" из Туле којим је предвиђено отварање одјељења Центра за отворено образовање на руском језику и предавање руског језика, данас су потписали ректори двије високошколске установе Радослав Гајанин и Константин Подрезов.

"Кроз Одјељење будућег Центра планирана је сарадња у организацији образовних програма, курсева и полагања званичних курсева руског језика, те заједничка организација семинара, радионица и конференција", наведено је из УНИБЛ.

Лисица се поиграла на трамполини у Бањалуци

Лисица се поиграла на трамполини у Бањалуци

Из УНИБЛ додају да је планирана и узајамна размјена наставника и истраживачка, те заједнички рад на пољу издавачке дјелатности.

Ректори су навели да ће се у складу са Споразумом додатно јачати сарадња на свим пољима између два универзитета.

Државни педагошки универзитет основан је 1938. и има 7.500 студената који студирају на 10 факултета.

"Потписивању Споразума у Ректорату Универзитета у Бањалуци присуствовали су проректор за наставу и студентска питања Милица Балабан, декан Факултета безбједносних наука Предраг Ћеранић, продекан за научноистраживачки рад и међународну сарадњу Филолошког факултета Зорана Ковачевић, те представници Амбасаде Русије у БиХ", наведено је у саопштењу.

Тјерали дјецу да просе, једну жртву држали као роба

Тјерали дјецу да просе, једну жртву држали као роба

Центар за отворено образовање на руском језику и предавање руског језика основао је 15. марта ове године Државни педагошки универзитет "Лав Толстој" у оквиру међународног пројекта Министарства просвјете Руске Федерације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм