Doboj

Uz podršku Omladinske banke realizovano 12 projekata

  • Извор: АТВ
  • 28.10.2022. 19:12

U ovoj godini uz podršku Omladinske banke u Doboju je realizovano 12 projekata. Učenici Medcinski škole nabavili su EKG aparat koji im je nedostajao za praktičnu nastavu. Članovi crkvenog hora Javor slavu grada dočekali su u novim haljinama.

"Uspjeli smo da realizujemo projeat kojim smo sašili 35 novih haljina za članove našeg dječijeg crkvenog hora javor", rekao je Vlado Mojević, koordinator CPD Javor Doboj.

"To se radi u trećem razredu iz predmeta interna medicina i tada učenici imaju pravo da vide kako taj aparat funkcioniše i dakle kako se postavljaju electrode", kaže Jovana Božić, učenica Medicinske škole Doboj.

Interes mladih za projekte raste. Zbog toga je povećan i iznos grant sredstava iz gradskog budžeta. 

"Povećan je iznos grant sredstava koja su za protekli perioda bila po projektu 1.500 sada je 1.800 sve u cilju da se ubalže negativni efekti rasta cijena projekata", napominje Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Za četiri godine realizovano je 46 projekata. Njihov cilj je bio da afirmišu interese i aktivnosti mladih. 

"Ili kao srednjoškolci u svojim školama podsticati nove aktivnosti koje se tiču sekcija farmaceutski tehničar, uređenja prostora ispred ili u školama, podsticanje aktivizma i sportskih aktivnosti kroz uređenje sporskih dvorišta, dječijih igrališta", rekao je Željko Popović, direktor programa Omladinske banke Fondacije Mozak .

I naredne četiri godine nastviće saradnju. Oko 100.000 maraka biće na raspolaganju za realizaciju njmanje 32 projekta i osam mikro biznisa. 

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)