Doboj

Vaskršnja jaja za pacijente u bolnici i dežurne službe

  • Извор: АТВ
  • 16.04.2023. 19:25

Radno i svečano uz običaje i vaskršnja jaja u vatrogasnoj jedinici Doboj. Danas dežura sedam vatogasaca. Noć je bila mirna pa se nadaju se da će tako proći i njihvo dežurstvo.

"To je naš običaj i za Božić i za Uskrs tako proslavimo svako u svojoj smjeni. Ja se nadam da će danas biti miran dan i da ćemo svi proslaviti Uskrs kako gađani tako i naše dežurne službe", kaže Vladimir Rodić, zamjenik komandira vatrogasne jedinice Doboj. 

Dežurnih službi su se i ove godine sjetili u Kolu srpskih sestara. Uz blagoslov i sveštenstva na tri lokacija prikupili su oko 2000 komada jaja. 

"Kako ko može i koliko ko može da se organizuje opet kažem nisu to samo članice naši sugrađani znaju da mi to radimo svake godine i donose ljudi i koje znamo i koje ne znamo", kaže Ljilja Mišić, Kolo srpskih sestara Doboj.

U bolnici su pripremili jaja, ali i svoja i donirana će da  podijele. Liječe oko 280 pacijenata, a više od 100 doktora i sestara danas dežura.

"Donira Kolo srpskih sestra uvijek, imaju bolnička jaja koja se dijele uz doručak, ovaće se dijelit uz ručak i tako", kaže Vesna Maksimović, JU Bolnica Sveti Apostol Luka.

Više od dara znači pažnja. Želimo da im poručimo da nisu zaboralvjeni i da osjete radost praznika. 

"Svakako nisu u prilici da budu sa svojim srodnicima, sa svojim ukućanima sa njima bliskim ljudima onda da vide da ima još neko ko je njima blizak ko s njima dijeli radost ovog praznika.

Ranije su svešnici i članice Kola obilazili službe. Sada njihovi predstavnici jaja preuzimaju u porti hrama svetih apostola Petra i Pavla. Ono što ostane dostavljaju u javnu kuhinju koja ima više od 150 korisnika. 

Тагови:
  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:30 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм