Veliko Blaško: Nova lovačka kuća od velikog značaja za sve

  • 30.08.2020. 19:43

Laktaški lovci su dobili novi objekat. Lovačka kuća u Velikom Blaškom, pričaju, od velikog je značaja. Preko 35.000 KM za izgradnju objekta prikupili su sami, te kroz različita donatorska sredstva. 

“Mi gradimo naše objekte po potrebi, po našim sekcijama, po našim reonima, da zadovoljjimo potrebe samih grupa, dijelova sekcija, a onda naravno i ostalih građana i omladine koji gravitiraju na ovom području. Ovo je vlastito zemljište i ono što je najvažnije, objekat koji će svima služiti, nekoliko generacija u narednom periodu, uz normalno održavanje", kaže Vukašin Vojinović, predsjednik Lovačkog udruženja "Kozara" Laktaši.

To što je objekat na raspolaganju svima pozdravljaju iz mjesne zajednice. Tamo kažu, i mladi su sve više zainteresovani za lov. A u Velikom Blaškom, čini se, to se njeguje i ljubav prema lovu prenosi s koljena na koljeno.

“To je sve nekakva veza, ja lovac, pa moje dijete, pa čovjek koji je stariji, njegov unuk. Imamo plan ovdje da uključimo dosta, da dolaze, da se druže, da se okupljaju, da provode jedno izvjesno vrijeme. Bolje da budu ovdje, nego na ulici, u ružnom smislu”, kaže Dragiša Stanivuković, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Klašnice.

A ovo, kao i sva ostala lovačka udruženja širom Srpske, ima punu podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Na otvaranje lovačke kuće stigao je i pomoćnik ministra. Miroslav Bojić kaže, za lovstvo se na godišnjem nivou izvaja oko 400.000 KM.

“Kada je u pitanju lovstvo da smo tu dali jedan dodatan podstrek, jednu ekspanziju u razvoju lovstva, ulagajući već par godina i u opremu, i u video – nadzor, i u sve ostalo što je potrebno i za ishranu divljači, tako da smo dosta pomogli. Evo i ovo lovačko udruženje smo pomogli skoro sa nekih 10.000 KM”, kaže Miroslav Bojić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Lovačko udruženje “Kozara” broji preko 700 lovaca. Imaju tu čime da se pohvale i to ne kriju. Srneća divljač, prepelica, divlja patka, zec, fazan, divlja svinja, raznovrstan je lov na ovom području. Zadovoljni su lovnom sezonom, a broje i sve više trofeja.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.