Doboj

Više od 100 mališana čeka mjesto u vrtiću

  • Извор: АТВ
  • 29.07.2022. 19:26

Na listi čekanja za mjesto u dobojskom vrtiću je stotinak mališana. Među njima i četvorogodišnja kćerka Milijane Stefanović. Prošle godine odbijeni su na konkursu i od tada su prikupljali bodove.

"Svaki mjesec ide po bod i tako da eto mi smo dobili te bodove i sad nadam se sad je sve u redu i ove godine krećemo u vrtić", kaže Milijana Stefanović. 

U prosjeku se čeka godinu dana. Največi interes je za jaslički uzrast. Roditelji koji su djecu upisivali prije 4 ili 5 godina nisu imali prblem. Sada ide teže. 

- Ništa 5 godina ona ima upisali smo regularno došli na spisak i to je to. 

- Sad mislim imamo neka rekli su da se otvara ovaj četvrti novi nadam se da neće biti liste čekanja za ostale nadam se da će sa djeca biti primljena, kažu građani. 

U 19 vaspitnih grupa trenutno boravi oko 450 mališana. Već tri godine još 80 do 100 ih čeka na mjesto, kažu u upravi predškolske usatnove. Novi objekat trebalo bi da riješi problem. 

"Da to bude moderno moderni novi vrtić sa pet radnih soba je smo izračunali da u skaldu sa normativima i standardima u odnosu na uzrast djece je to stoinak djece i to bi pokrilo potrebe građana grada Doboja", kaže Anđelka Kuzmić, direktorica JPU vrtić "Majke Jugovića" Doboj.

Iz gradske uprave, koja je osnivač vrtića, poručuju da je do kraja godine planirano otvaranje novog objekta. Njegova površina je oko 1500 kvadrata, sa 1000 kvadrata dvorišta. Vrijednost radova je oko 4 miliona maraka. 

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина