Премијер Српске

Вишковић разговарао с пензионерима о повећању пензија

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 11:50

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Удружења пензионера Републике Српске, коју је предводио предсједник Удружења Ратко Трфуновић.

На састанку је разговарано о могућностима даљег унапређења положаја пензионера у Републици Српској, те истакнута веома добра сарадња Владе и Удружења пензионера.

Делегација Удружења пензионера захвалила је премијеру Вишковићу и Влади Републике Српске на одговорном односу према пензионерима и свему што чине да би у континуитету био побољшаван стандард најстарије популације грађана у Српској.

Премијер Вишковић истакао је да су редовна исплата пензија и активности на даљем унапређењу стандарда и положаја пензионера у друштву, приоритет Владе Републике Српске, те да је ребалансом буџета издвојено више средстава за исплату пензија у односу на првобитан план.

"У Републици Српској прво се врши исплата пензија, а затим свих осталих давања из буџета", истакао је премијер Вишковић и подсјетио да су пензије у Републици Српској од 2013. године увећане за 75 одсто.


Драгичевић: Неуки Исак би да хапси по Српској, а нема надлежност ни по ФБиХ

Драгичевић: Неуки Исак би да хапси по Српској, а нема надлежност ни по ФБиХ

На састанку је разговарано о предстојећем редовном годишњем усклађивању пензија, те о могућности повећања пензија.

Било је ријечи и о наставку подршке Владе бањском лијечењу пензионера, активностима Удружења пензионера, као и о другим актуелним питањима.

Састанку су присуствовали: министар финансија Зора Видовић, предсједник Скупштине Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар, директор Фонда ПиО Младен Милић, те директор Порске управе Републике Српске Горан Маричић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)