Основних школа "Свети Сава"

Вишковић угостио основце из Добоја и Аранђеловца

 • Извор: АТВ
 • 20.02.2024. 15:09

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци наставнике и ученике основних школа „Свети Сава“ из Аранђеловца и „Свети Сава“ из Добоја, који већ другу школску годину заредом реализује пројекат повезивања основних школа из Републике Српске и Србије с циљем стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.

Премијер Вишковић пожелио је добродошлицу наставницима и ученицима основне школе из Аранђеловца, а домаћинима из Добоја изразио захвалност на срдачном пријему колега и ученика из Србије у Републику Српску.

Вишковић је истакао значај овог пројекта, те нагласио да је потребно ову праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу.

Бранка Кондић, директор основне школе „Свети Сава“ из Добоја, захвалила је Вишковићу на пријему и указаној добродошлици, истакавши да се овај пројекат реализује већ другу годину, два пута годишње. Такође, нагласила је да се концепт пројекта заснива на размјени знања и искуства, које наставници и ученици могу да искусе током пет дана активне наставе и дружења. 

Војин Милосављевић, наставник основне школе „Свети Сава“ из Аранђеловца, рeкао је да је пријем код предсједника Владе Републике Српске од великог значаја за сам пројекат, како за родитеље дјеце и дјецу који су у посјети Републици Српској, тако и за промоцију и унапређење овог концепта и идеје. Такође, Милосављевић је изразио увјерење да овакав приступ од стране институција доприноси јачању идеје повезивања основних школа Републике Српске и Србије.

Пратите нас и путем Вибера

 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

  ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.