Основних школа "Свети Сава"

Вишковић угостио основце из Добоја и Аранђеловца

  • Извор: АТВ
  • 20.02.2024. 15:09

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци наставнике и ученике основних школа „Свети Сава“ из Аранђеловца и „Свети Сава“ из Добоја, који већ другу школску годину заредом реализује пројекат повезивања основних школа из Републике Српске и Србије с циљем стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.

Премијер Вишковић пожелио је добродошлицу наставницима и ученицима основне школе из Аранђеловца, а домаћинима из Добоја изразио захвалност на срдачном пријему колега и ученика из Србије у Републику Српску.

Вишковић је истакао значај овог пројекта, те нагласио да је потребно ову праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије, саопштено је из Бироа за односе са јавношћу.

Бранка Кондић, директор основне школе „Свети Сава“ из Добоја, захвалила је Вишковићу на пријему и указаној добродошлици, истакавши да се овај пројекат реализује већ другу годину, два пута годишње. Такође, нагласила је да се концепт пројекта заснива на размјени знања и искуства, које наставници и ученици могу да искусе током пет дана активне наставе и дружења. 

Војин Милосављевић, наставник основне школе „Свети Сава“ из Аранђеловца, рeкао је да је пријем код предсједника Владе Републике Српске од великог значаја за сам пројекат, како за родитеље дјеце и дјецу који су у посјети Републици Српској, тако и за промоцију и унапређење овог концепта и идеје. Такође, Милосављевић је изразио увјерење да овакав приступ од стране институција доприноси јачању идеје повезивања основних школа Републике Српске и Србије.

Пратите нас и путем Вибера