AMS

Visoke temperature: Na put krenuti rano ujutru ili uveče

  • Извор: СРНА
  • 04.07.2022. 09:02

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) vozačima se, zbog visoke dnevne temperature, savjetuje da na put kreću rano ujutro ili uveče i ukazuje na povećan broj motociklista na putevima, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Nakon završetka radova ponovo je u funkciji magistralni put Prijedor-Banjaluka, dionica od Dragočaja do Tunjica.

Zbog radova, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske (Bakračuša) – Nevesinje jedan.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Ivanjska – Šargovac zbog izgradnje pristupne saobraćajnice na magistralni put.

Zbog deminerskih radova aktuelne su povremene obustave saobraćaja od 7 do 17 časova, na dionici magistralnog puta Miljevina – Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno u opštini Foča, mjesto Miljevina, u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Deminerski radovi trajaće do 10. jula.

Na dionici magistralnog Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, zbog deminerskih radova, od 8 do 16  časova biće povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja. Radovi su planirani do 31. jula.

Zbog deminiranja terena povremenih obustava saobraćaja biće i na dionici magistralnog puta Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina u periodu od 8 do 14 časova.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac saobraćaj se odvija uz izmijenjen režim vožnje, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Predviđeno je da radovi traju do 25. jula.

Na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan izmijenjen je režim saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano jednom trakom na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići na liniji razgraničenja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum- Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se na putevima: granični prelaz FBiH – Republika Srpska  – Donje Ledenice – Crkvina-granični prelaz Šamac, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, geanični prelaz FBiH – Republika Srpska Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod, granični prelaz FBiH -Republika Srpska Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i Ugljevik-granica Republike Srpske – FBiH Banj Brdo-Stanić Rijeka-auto-put-Banjaluka-Prijedor-granični prelaz Republika Srpska – FBiH Koprivna.

Iz AMS-a vozače mole da na ovim putnim pravcima voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH (Crna Gora – Šćepan Polje) zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.

U FBiH na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) danas od 13 do 14 i od 16 do 17 časova biće obustavljen saobraćaj, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu “Klopče” na dionici auto-puta A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U noćnim časovima od 22 do 6 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova, saobraća se sporije i na putevima Žitomislići – Počitelj, Donji Vakuf – Travnik, Žepče – Zenica, Bihać – Bosanski Petrovac i Šamac – Orašje.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko – Nikšić.

Тагови: