Njegovo preosveštenstvo

Vladika Dimitrije: Ne dajmo srce srebroljublju, nego Bogu i bližnjima

  • Извор: СРНА
  • 09.04.2023. 15:53

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije poručio je danas u Bileći da život treba posvetiti Bogu i bližnjima, a ne srebroljublju, koje je korijen svakoga zla.

- Ne dajemo srce novcu i parama prolaznim i srebroljublju, nego služimo Bogu i bližnjima čitavog života i to će se čudesno umnožiti i sve će nam tako u životu biti blagosloveno i osvijetljeno, i porodica i supružnici i djeca - istakao je vladika Dimitrije u besjedi nakon Svete arhijerejske liturgije koju je na praznik Ulaska Isusa Hrista u Јerusalim - Cvijeti služio u Hramu Svetog Save u Bileći.

Prema njegovim riječima, u tome ne treba štedjeti trud, a naročito ne u iskrenom poučavanju djece, kako svojim djelom, tako i riječima, što će kad, tad uroditi plodom.

Vladika Dimitrije je naglasio da svi treba da se trude da žive pravedno, u ljubavi i u miru.

- Hrišćanin treba da se raduje i da tu radost dijeli sa drugima, a ne da bude pomračen - rekao je episkop Dimitrije, istakavši da ljudi treba da budu blagi, predusretljivi i otvoreni prema bližnjima, a ne bez nade i da anksiozno strahuju šta će biti sutra.

Vladika Dimitrije je govorio o značaju velikog raspona slobode ljudskih bića, posebno da uzrastaju u vrlini i u dobrom, navodeći kao primjer svetog Vasilija Ostroškog.

- Svaki put kad odemo da mu se poklonimo, osjetimo kolika je to ljubav i milost Božija i koliko nas rastereti taj čovjek Božiji, koji prima i pomaže svakome ko mu priđe, pa čak i ako nije hrišćanin - rekao je vladika Dimitrije.

Proslavi praznika Cvijeti u bilećkom Sabornom hramu prisustvovali su brojni vjernici i djeca, koja su posebno radosno dočekala praznik, okitivši se vrbovim grančicama.

Тагови: