Vladika zahumsko-hercegovački i primorski

Vladika Dimitrije služio Svetu liturgiju u Sabornom hramu u Trebinju

  • 20.04.2020. 15:50

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je danas u Sabornom hramu u Trebinju Svetu arhijerejsku liturgiju uz sasluženje sveštenstva i prisustvo nekoliko vjernika.

Iz Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske saopšteno je da je vladika liturgiju služio danas, u Svijetli ponedjeljak, umjesto juče, prvi dan Vaskrsa, saosjećajući i solidarišući se sa najvećim brojem vjernih, koji zbog mjera preduzetih radi epidemije virusa korona nisu bili u prilici neposredno da učestvuju.

Episkop Dimitrije je ukazao na gromku riječ Božiju, koja otkriva da je ljubav prema Bogu neodvojiva od ljubavi prema bližnjima, što je Eparhiju zahumsko-hercegovačku i primorsku, od samog početka epidemije, nadahnulo da svojvoljno, bez prinude i ne iz straha, svoj bogoslužbeni život, pa i proslavljanje praznika, kao i praznika nad praznicima stavi u službu bližnjima, pridružujući se i svima koji su najdirektnije predati toj službi i brizi za bližnje i njihove živote, navodi se u saopštenju.

Iz Eparhije su napomenuli da će vjernici tokom cijele Svijetle sedmice, svakodnevno moći da se pričešćuju, poštujući i dalje preporuke nadležnih državnih i zdravstvenih institucija.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.