Vladika Sergije: Rođenje Isusa Hrista iščekuje se sa radošću

  • 05.01.2021. 11:59

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije poručio je u besjedi povodom Božića da se rođenje Isusa Hrista iščekuje sa radošću.

"Rođenje Spasitelja i danas se iščekuje sa radošću, jer je on više zavolio nas nego što smo mi ikad voljeli sebe. Zbog toga ga nazivamo Bogom ljubavi", istakao je vladika Sergije u besjedi objavljenoj na sajtu Eparhije bihaćko-petrovačke.

Episkop Sergije je naglasio da je Isus Hristos, koji je rođen u vitlejemskoj pećini i slami, a ne u raskošnom dvor i svili, u svojoj spasonosnoj misiji pružio obrazac života.

Vladika je naveo da je narod izdao i raspeo na krstu onog ko im je dao postojanje, poručivši vjernicima da nikada ne zaborave i da se neprestano opominju.

"Dok je svijeta i vijeka nećemo biti u stanju da kao ljudska vrsta, da kao zajednica kakva-takva umnih i vjerujućih, iskažemo dovoljno pokajnih riječi, molitvi i djela kojima ćemo, u ime svih - od Adama do danas, zatražiti, opet i iznova, da nam Gospod oprosti, jer, vaistinu, nismo znali šta činimo", naveo je vladika Sergije.

Тагови: