Miroslav Milovanović

Vode Srpske: Noćas se očekuju padavine manjeg intenziteta

  • Извор: СРНА
  • 17.05.2023. 20:37

Direktor Javne ustanove "Vode Srpske" Miroslav Milovanović izjavio je da se kasnije večeras očekuju padavine manjeg intenziteta, a veća količine kiše moguća je na području Hercegovine i Krajine.

Milovanović je istakao da su hidroakumulacije u Hercegovini dobro pripremljene i da na ovom području nije bilo nikakvih problema.

Kada je riječ o Krajini, on je rekao da su se problemi desili u slivovima rijeka Une i Sane, ali i da su vodostaji ovih rijeka danas u blagom padu.

"Očekuje se potpuna stabilizacija kasno noćas. Narednih nekoliko dana biće padavine nižeg intenziteta", rekao je Milovanović za Alternativnu televiziju.


Provalio se asfalt između Čelinca i Prnjavora - FOTO

Provalio se asfalt između Čelinca i Prnjavora - FOTO

Milovanović je podsjetio da su Srpsku 2010. i 2014. godine pogodile poplave, te da je Vlada Srpske od tada investirala više od 250 miliona KM koja su plasirana u više od 40 lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima, puno je posla urađeno i na sanaciji postojećih objekata odbrane od poplava gdje su sanirana oštećena.

"Dio sredstava je uložen u izgradnju novih objekata odbrane od poplava i na taj način stepen sigurnosti od visokih voda je na znatno višem nivou, pa je vjerovatnoća da se ponovi ono iz 2014. godine manja", poručio je Milovanović.

On je istakao da javnost treba biti upoznata o tome da ne postoji stoodstotna odbrana od poplava, koja je zahvatila i susjedne zemlje u proteklih nekoliko mjeseci.


Apokaliptični prizori: Poplave u Italiji odnose živote, kuće pod vodom

Apokaliptični prizori: Poplave u Italiji odnose živote, kuće pod vodom

Milovanović je naglasio i da su aktuelna i klizišta koja su se pojavila u Gradišci i Kozarskoj Dubici, na dijelovima koji ranije nisu rekonstruisani.

On je dodao da je potrebno da građani narednih dana prate zvanične izvještaje i saopštenja "Voda Srpske", Civilne zaštite i Hidrometeorološkog zavoda koji imaju tačne informacije.

"U naredna dva do tri dana nastaviće se padavine manjeg intenziteta i očekujemo smanjenje vodotoka", zaključio je Milovanović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.