АМС Републике Српске

Возачи, опрез: Засњежени путеви у дијеловима Српске

  • Извор: СРНА
  • 23.01.2024. 08:15

Због сњежних падавина у југозападним крајевима Републике Српске и на подручју Добоја, возачима се скреће пажња на заснијежен коловоз, док се у осталим предјелима саобраћа по претежно мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза (АМС) Српске.

Због ниске јутарње температуре могући су наиласци на поледицу, нарочито на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја.

Опасност од одрона повећана је на дионицама у усјецима.

Из АМС возачима савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

Возачима се савјетује опрезна вожња у зонама школа будући да је почело друго полугодиште.

У ФБиХ, због снијега на коловозу, успорен је саобраћај у централним, западним и југозападним крајевима. Посебно је отежано на дионицама преко превоја.


Чланови Предсједништва данас са Фон дер Лајеновом, Пленковићем и Рутеом

Чланови Предсједништва данас са Фон дер Лајеновом, Пленковићем и Рутеом

На дионици Прилука-Гламоч-Млиништа јак вјетар додатно отежава саобраћаја.

На магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци дивљих коња на коловоз.

На магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.


Геронтолошки центар Бањалука је попуњен, а ево колика је цијена смјештаја

Геронтолошки центар Бањалука је попуњен, а ево колика је цијена смјештаја

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка - Нова Топола - Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ, због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Због зимских услова за вожњу, у Хрватској је обустављен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: