АМС

Возачима се савјетује опрезна вожња: Мјестимично мокри коловози, магла у котлинама

  • Извор: СРНА
  • 16.09.2023. 09:10

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, на дионицама у усјецима повећана је опасност од одрона, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због радова на мосту "Богдановац" биће измјене режима саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка-Бањалука и до 15. новембра саобраћај ће регулисати сигнализација.

Због бушења и минирања на каменолому Шахин Камен биће привремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Маглај, у мјесту Трбук, град Добој, до 30. септембра између 11.00 и 15.00 часова, а радови ће у току једног дана трајати до 15 минута.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Бејби бум у Српској: Рођено 28 беба

Бејби бум у Српској: Рођено 28 беба

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дионици регионалног пута Разбој-Станари-Руданка, обустављен је саобраћај за сва возила

због санације клизишта, те преусмјерен на алтернативне путне правце Разбој-Горња Вијака-Дервента-Добој и Разбој-Тедин Хан-Добој.

Са тржишта БиХ повучен скејтборд из Кине

Са тржишта БиХ повучен скејтборд из Кине

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На магистралном путу на улазу у Хаџиће затворена је једна трака, па се на овом локалитету саобраћај одвија уз регулацију семафора. За улазак у Хаџиће користе се алтернативни правци, у оба смјера.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа /Доњи Вакуф-Јајце/ у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина