"Srbi za srbe"

Vučko iz bloka na olimpijskoj ljepotici

  • Извор: АТВ
  • 08.02.2022. 10:22

Vučko iz bloka predstavlja projekat humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" koji se održava 12. i 13. februara na Jahorini.

Iz ove organizacije kazali su za portal SeeSrpska da se događaj sastoji od tri humanitarne trke, jedne dnevne i dvije noćne.

– U subotu 12. februara očekuje nas prva noćna trka, sa startom u 19 časova na stazi Poljice. Sutradan nas očekuju dvije trke, dnevna na stazi Rajska vrata sa startom od 11 časova i noćna na stazi Poljice sa startom od 19 časova. Tokom oba dana, humanitarna organizacija Srbi za Srbe imaće postavljen butik i info pult na Poljicama na kome ćete imati mogućnost informisanja o radu organizacije i načinu na koji se možete priključiti organizaciji – rekao je jedan od organizatora događaja Marko Maunaga.

Težina staze biće prilagođena svim skijašima.

– Na trkama će takmičari biti podijeljeni po kategorijama, skijaši, borderi i djeca. Pobjednike očekuju pehari i medalje. Cijena kupona koji ćete moći kupiti kod naših volontera je 10 KM, što vam omogućava učešće u jednoj trci i korišćenje ski lifta Gondola Poljice samo jednom. U samoj trci postoji mogućnost da jedan učesnik uečstvuje više puta – kazao je Maunaga.

Sav novac prikupljen od sponzora, donatora i od same trke namjenjen ja za pomoć višedjetnim porodicama na području grada Istočno Sarajevo.

– Ovo je treći po redu Vučko iz bloka. Na prethodna dva prikupljeno je 6.912,00 KM. Veliku zahvalnost dugujemo rukovodstvu olimpijskog centra Jahorina koji već treću godinu zaredom pruža nesebičnu podršku našoj organizaciji.  Pozivamo vas sve da 12. i 13. februara dođete na Jahorinu da se na olimpijskoj ljepotici zajedno borimo za bolje sutra naše djece – zaključio je Maunaga.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)