Ekspresna reakcija

Za nešto više od šest sati teslićka policija pronašla nestalu ženu

  • Извор: АТВ
  • 09.04.2023. 19:13

Teslićkoj policiji prijavljen je nestanak ženske osobe. Žena je oko 12 časova odšetala do trgovine u blizini svog stana i nije se vratila. Ima zdrvstvene poteškoće i 65 godina. Sve je prijavljeno policiji istog dana već u 18 časova.

"Prijavljen je nestanak lica ženskog pola starosti od oko 65 godina. Da je u popodnevnim časovima iz svog stana nestala u nepoznatom pravcu“, rekao je službenik Policijske stanice Teslić Goran Gačić.

Odmah po prijavi počela je i potraga. Pretraženo je uže gradsko jezgro. Potraga je zatim proširena i na šire područje Teslića. Pola sata iza ponoći, žena je pronađena uz  regionalni put na oko 11 kilometara od grada.

"Gdje je u mjestu Crna Rijeka zapaženo kretanje starije ženske osobe koja svojim izgledom odgovara licu čiji je nestanak prijavljen. Utvrđen je identitet navedenog lica koje bilo u vidno iznemoglom stanju, dezorjentisano, uplašeno od prethodnog dugotrajnog hodanja“, rekao je policajac Stefan Petrović.

Pokušali zapaliti kafić povratničke porodice u Mostaru, oštre reakcije iz Srpske

Pokušali zapaliti kafić povratničke porodice u Mostaru, oštre reakcije iz Srpske

"Po pronalasku nestalog lica smo isto otpratili do Doma zdravlja gdje je ukazana ljekarska pomoć a ženu je preuzela porodica na dalje čuvanje i brigu“, kaže policajac Vernes Zukanović.

Sve je uspješno riješeno brzom reakcijom teslićke policije. Komandir policijske stanice kaže da su preduzete sve mjere i radnje na pronalasku nestalog lica. Ovdje je, priča, ključna brzina. 

"Kada su u pitanju vremenski rokovi najbolje je prijavljivanje odmah po saznanju da je navedeno lice nestalo da se prijavi kako bi policijski službenici mogli na vrijeme da provedu mjere i radnje pri pronalasku lica“, kaže komandir Policijske stanice Teslić Miroslav Stanković.

Nestanak osobe prijavljuje se policijskoj stanici pozivom na broj 122. Brzina je posebno važna i ukoliko se radi o maloljetnicima ili ljudima slabijeg zdravstvenog stanja. 

"Borenović nakon zimskog sna koristi neradni dan da dobije malo medijskog prostora"

Bila je ovo prva prijava nestanke osobe u Tesliću u ovoj godini. U policiji kažu ovakve prijave i nisu česte. Ali kada do njih dođe, najvažnije je da svi, pravovremeno reaguju kako bi potraga, kao u ovom slučaju, imala srećan kraj.