Потребан огроман износ новца

Позовимо 1413 за Сергејево лијечење у Москви

  • Извор: АТВ
  • 03.04.2024. 10:45

Позивом на хуманитарни број 1413 можете да дарујете 1 марку за лијечење двадесетогодишњег Бањалучанина Сергеја Ступара, који је због саобраћајне незгоде од прошле године у коми.

Недавно је његова мајка објавила на друштвеним мрежама да је пронађена клиника у којој би могло да се настави младићево лијечење.

За то је потребан огроман износ.

"Сергеј је иначе витално добро, он нема стварно проблема што се тиче виталних функција, али што се тиче свијести, ту је, нажалост, стање исто већ један дуги период", рекла је Свјетлана Беднаш, Сергејова мајка.

Она је истакла да је Сергеј имао прије пар мјесеци ситни напредак, али ништа значајно.

"Ту је сад стало и сад је стање исто, нема никаквог помака", каже мајка.

Свјетлана каже да је након што је клиника у Москви прегледала његове налазе и снимке, дала позитиван одговор и сматрају да могу нешто да направе за њега са том терапијом.

"То је једна новија метода лијечења која има добре резултате. Јако је скупа, лијечење кошта 250 хиљада марака годину дана терапија с тим да је транспорт до Русије 100 хиљада марака. Покренут је број и за сада ја сам презадовољна како је та акција одјекнула у граду," рекла је Свјетлана.

Она је истакла да је огроман новац потребан за лијечење и да ће бити још хуманитарних акција како би се што прије сакупио новац како би Сергеј што прије почео примати терапију.

Свјетлана је истакла да јој доста значи подршка суграђана и града Бањалуке.

"Нема ниједне особе која ме је одбила и рекла да не може нешто да направи, одушевљена сам", рекла је Свјетлана.

Пратите нас и путем Вибера