Брањево

Захваљујући хуманости Васкрс и крсну славу ће коначно прославити у својој кући

  • Извор: РТРС
  • 26.04.2024. 21:58

Након тешких породичних губитака и година подстанарства, Ленка Драгић из зворничког насеља Брањево, коначно ће васкршње празнике и крсну славу Ђурђевдан са својим кћеркама, од којих старија болује од церебралне парализе, дочекати у својој кући.

Све захваљујући заједништву и хуманости добрих људи.

А почело је од припадника Полицијске станице Козлук, којима су се придружили представници зворничке градске управе, Средњошколског центра, локални свештеник и бројни грађани.

Ленка Драгић је скромна жена која се никада није жалила на свој живот иако већ 23 године се брине о старијој кћерки Даници која болује од церебралне парализе и како Ленка каже живи као биљка.Даница не говори и потпуно је зависна од других,а када су то сазнали припадници полицијске Станице у Козлуку одлучили су да крену у акцију и помогну овој храброј жени која је наслиједила кућу у изградњи коју није могла сама завршити без помоћи добрих људи.

"Код нас у полицији има доста људи који знају да раде грађевинске послове. Учествовале су моје колеге несебично у реализацији овог пројекта. Ово су данас завршни радови тако да Ленка може крсну славу да дочека у новим објектима",  рекао је командир ПС Козлук Драган Бојагић за РТРС.

У ову акцију укључио се и свештеник Милан Миловановић који је и сам својим рукама много учинио да се и други придруже овом доброчинству.


Коначно откривено: Да ли је метан из

Коначно откривено: Да ли је метан из "Сјеверног тога“ утицао на климу

"Ленка има двоје дјеце. Моја је жеља била да болесно дијете има своју собу, а у исто вријеме и здраво дијете да има собу. Желим им све благодати неба и земље, сад иде слава и празници Христовог васкрсења да у свом дому прославе", истакао је Миловановић.

"Прошле године када смо сазнали за ову акцију прихватили смо да тај хуманитарни концерт који организујемо једном годишње. И да сав приход донирамо породици. Ленка је изузетно храбра и јака жена, код ње има много оптимизма поред многобројних проблема које има", навела је директор СШЦ "Петар Кочић" Зворник Биљана Писић.

Град Зворник одазвао се овој али и другим акцијама како би помогао и подржао хуманост и унаприједио живот становника свога града.

"То и јесте наша обавеза. Да помогнемо свом становништву у складу са законским прописима и могућностима. Ми смо у овом случају то реализовали", рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

И док припадници полиције који су на слободном дану склапају намјештај и обављају посљедње припреме пред усељење Ленка Драгић са много захвалности говори о људима који су јој у протеклих годину дана били велика подршка.


Тома Фила се опет огласио о убиству Данке Илић: Не вјерујем да ће се то десити

Тома Фила се опет огласио о убиству Данке Илић: Не вјерујем да ће се то десити

"Само да смо живи и здрави и да су ми дјеца срећна. Ништа се мени живот није толико промијенио", истакла је Ленка Драгић.

У нови дом Ленка ће са кћеркама ући са много радости, јер су јој хумани људи показали оно што је највредније код човјека, а скромна примања које има су довољни да буде задовољна и са радошћу очекује предстојеће празнике.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.