Адвокат

Тома Фила се опет огласио о убиству Данке Илић: Не вјерујем да ће се то десити

  • Извор: Агенције
  • 26.04.2024. 19:33

Дјевојчица Данка Илић према признању осумњичених, убијена је 26. марта када су је осумњичени Срђан Јанковић и Дејан Драгијевић ударили службеним возилом ЈКП "Водовод" Бор, након чега су је онесвијешћену ставили у задњи дио аутомобила.

Овај ужасни догађај изазвао је велику пажњу јавности, али и стручњака за правне теме.

Познати српски адвокат Тома Фила огласио се о цјелокупној ситуацији.

"Не могу да говорим о томе, не знам ни који су налази и шта се ради уопште тренутно, важно је да сазнамо да ли постоје у колима, службеном возилу који су возили осумњичени, да ли постоје и да ли су нађени крв дјевојчице и ДНК то је кључно питање. Јако је битно да се нађу трагови и добро би било да нађу дијете, али не вјерујем да ће се то десити", рекао је Фила за "Републику".


Никола Роквић није сам на ходочашћу: Сада је открио ко је с њим

Никола Роквић није сам на ходочашћу: Сада је открио ко је с њим

Подсјетимо, истрага убиства Данке Илић која је 26. марта нестала у Бањском пољу, траје још увијек, а полиција активно ради на откривању локације тијела.

Више јавно тужилаштво у Зајечару води истрагу, а како се наводи до данас је испитано 17 свједока и та фаза истраге је завршена, сада се чека достављање ДНК вјештачења.

"Осумњичени за убиство дјевојчице упућени су јуче у Специјалну затворску болницу у Београду, ради неуропсихијатријског вјештачења, а од наредних доказних радњи за сада се чека достављање ДНК вјештачења одузетих предмета", рекли су из ВЈТ у Зајечару за "Курир".

Иначе, од почетка поступка је испитано 14 свједока, као и 3 свједока од сриједе до данас.

Међу испитаним сведоцима су били родитељи осумњичених, као и мајка и отац убијене Данке Ивана и Милош Илић који су потврдили да су кобног 26. марта срели осумњичене за њено убиство у Бањском пољу одакле је дјевојчица нестала.

Пратите нас и путем Вибера