Cvijanovićeva sa predstavnicima sindikata

Zajedničkim radom unaprijediti položaj radnika

  • 05.09.2018. 16:32

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici Konfederacije sindikata Republike Srpske dogovorili su danas da zajednički aktivno rade na usklađivanju i donošenju podzakonskih akata, kao i izmjenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o porezu na dohodak.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo stepenom razumijevanja između socijalnih partnera, te istaknuto opredjeljenje Vlade Srpske za unapređenje položaja svih radnika u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću. 

U razgovoru je istaknuto zajedničko opredjeljenje da se razvojem i unapređenjem socijalnog dijaloga iznađu najkvalitetnija zakonska i podzakonska rješenja koja će dugoročno garantovati materijalni status zaposlenih u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju. 

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja o novoj zakonskoj regulativi koja definiše povećanje plata u Repubici Srpskoj. 

"Ovom prilikom je postignuta saglasnost i opredjeljenje za kompromisom s ciljem iznalaženja najboljih rješenja koja se odnose na zahtjeve Konfederacije sindikata, a koja će biti u okviru ekonomske mogućnosti Republike Srpske", ističe se u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali ministri finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija, rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, lokalne uprave i samouprave Lejla Rešić, saobraćaja i veza Neđo Trninić, te industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм