Kiša pravi probleme

Zaplavljeno nekoliko kuća na području Novog Grada, izlila se Una - VIDEO

  • Извор: Агенције
  • 14.05.2023. 21:42

Vodostaj Sane u Novom Gradu dostigao je nivo od 320 centimetara, na kojem se uvode redovne mjere odbrane od poplava, a večeras su uključene pumpe na toj rijeci.

Vodostaj rijeke Une je oko 17. časova iznosio 250 centimetara, a redovne mjere od poplava su na snazi pri vodostaju 450 centimetara.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je Srni da je služba Civilne zaštite u dežurstvu.

On je rekao da su oborinske vode zaplavile kuće u Ulici Oslobođenja, te jednu kuću u naselju Roga.

Drljača je naveo da začepljen propust stvara problem u naselju Svodna.

Iz korita su izašle rječice Japra i Vojskova i zaplavile poljoprivrede zemljište, a zbog vode na putu otežan je saobraćaj dolinama ovih rječica.


Voda se izlila na pojedine puteve u Srpskoj - VIDEO

Voda se izlila na pojedine puteve u Srpskoj - VIDEO

Una se izlila u Nacionalniom parku "Una"

Rijeka Una izlila se iz korita u Nacionalnom parku, jake kiše izazivaju bujične poplave, a velike količine vode slivaju se sa okolnih brda u vodotoke i niže dijelove i preko saobraćajnica, saopšteno je iz 

I u mjestu Donji Petrovići na području općine Krupa na Uni rječica Vojskova izlila se iz korita na regionalni put Dubovik – Petrovići – Bušević, rekao je načelnik općine Mladen Kljajić.

Kljajić je rekao da je saobraćaj na ovom putnom pravcu otežan. On kaže da je u Hašanima potok Slanac poplavio most i poljoprivredno zemljište kod tri domaćinstava.


Haos u Hrvatskoj: Poplavljene kuće, zatražena pomoć - VIDEO

Haos u Hrvatskoj: Poplavljene kuće, zatražena pomoć - VIDEO

U saopštenju se navodi da je zbog izlivanja rijeke Une iz korita za posjetioce zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije koji vode prema Štrbačkom buku.

"Obilne kiše proteklih dana, a posebno tokom današnjeg dana podigli su vodostaj Une i Unca i došlo je do izlivanja rijeka", navode iz Nacionalnog parka, prenosi Srna.

Kako prenose medii, i u mjestu Donji Petrovići na području opštine Krupa na Uni rječica Vojskova izlila se iz korita na regionalni put Dubovik – Petrovići – Bušević, rekao je načelnik ove opštine Mladen Kljajić.

Kljajić je rekao da je saobraćaj na tom putnom pravcu otežan. On kaže da je u Hašanima potok Slanac poplavio most i poljoprivredno zemljište kod tri domaćinstava.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм