Бијељина

Зашто касне субвенције за боравак дјеце у вртићима?

  • Извор: АТВ
  • 04.12.2023. 19:23

Већ неколико мјесеци нема исплате субвенција за боравак дјеце у приватним вртићима. Скупштина града је овај вид помоћи родитељима изглсала још 2021. Потребну документацију вртићи су доставили, али новца на рачунима родитеља нема.

"Честа су питања родитеља шта се дешава, јер у претходном периоду, колико ми имамо информацију то баш се не исплаћује редовно и већ два или три мјесеца да није било прилива средстава од Градске управе према родитељима, корисницима услуга приватних предшколских установа", рекао је Горан Гашић, директор вртића "Драган и Зоран".

2021. године субвенције су биле 10%, почетком ове године су повећане на  20%. У септембру су поново повећане на 30%, али од тада и нема уплата. За то вријеме су из буџета вршене милионске реалокације од стране градоначелника. Преко дјеце не смије да се ломи политика, каже предсједник Скупштине града. 

"Апсолутно има све предуслове да буду исплаћене. Да ли је опет разлог неке политичке природе, зато што је то Скупштина усвојила, па градоначелник неће да исплати, у сваком случају мислим да није прихватљиво и да нема оправдања и изговора да дјеца испаштају због било чега", рекао је Александар Ђурђевић, предсједник Скупштине Града Бијељина.

Зашто нема исплата, одговорио је градоначелник Љубиша Петровић и то на Фејсбуку. 

"Субвенције за боравак дјеце у приватним вртићима за мјесеце септембар, октобар, новембар и децембар биће исплаћене по спроведеној процедури за ребаланс буџета, дакле крај децембра и прва половина јануара јер нису иницијално обезбијеђена финансијска средства за повећање субвенција са 20% на 30%", рекао је Љубиша Петовић, градоначелник Бијељине.

Нацрт ребаланса буџета града Бијељина за 2023. годину још није достављен Скупштини града на разматрање и усвајање. С обзиром на досадашњу сарадњу градоначелника и Скупштине града, постоји ризик да ребаланс буџета уопште не буде на дневном реду до краја ове године.  


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.