Sajam knjiga

Zavod za udžbenik i nastavna sredstva predstavio novu didaktičku igru

  • 12.09.2018. 19:38

Roditelji mogu da odahnu, udžbenici stranih jezika više neće biti skupi kao ranije. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva završio je veći dio posla, odštampane su knjige njemačkog i engleskog jezika za većinu razreda osnovne škole. Radi se o krupnom projektu na kojem je Zavodu svesrdno pomagalo Ministarstvo prosvjete i kulture i Pedagoški zavod.

"Svi oni udžbenici koji su u osnovnim školama i srednjim školama Republike Srpske Zavod će u narednom periodu, zahvaljujući Ministarstvu prosvjete uraditi na dobrobit i roditelja i đaka," kaže Rade Ristović, direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Uspješna saradnja krunisana je plaketom koja je dodijeljenja ministru Danetu Maleševiću. Pored udžbenika značajno mjesto u izdavaštvu Zavoda zauzimaće i didaktička sredstva i učila za najmlađe.

"To je sigurno pozitivno zbog toga što smo omogućili našim kreativnim vaspitačima i učiteljima da tu svoju kreativnost iskažu na određen način, da naša djeca od toga imaju koristi," kaže Malešević.

To je na umu imala i pedagog Danica Mojić kada je sa koleginicom smišljala nagrađenu didaktičku igru “Jedi zdravo. Bravo, bravo”. Kartice sa stihovima i slikama zdravih namirnica i vrtuljak zdravlja, pomažu djeci da stvore zdrave navike u ishrani i nauče nešto novo. 

"Prvi put su se djeca srela sa prosom, kefirom, nekim neuobičajenim namirnicama. Kod djece starijeg predškolskog uzrasta igra je jako dobro prihvaćena," kaže Mojićeva.

“Jedi zdravo, bravo bravo!”, zanimljive knjige, bajke i basne u izdanju Zavoda za nastavna sredstva i udžbenike, kao i najraznovrsnije knjige brojnih izlagača, možete pronaći na 23. Međunarodnom sajmu knjige, u sportskoj dvorani "Borik", do ponedeljka, 17. septembra. 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.