AMS Srpske

Zbog visoke temperature praviti češće pauze

  • Извор: АТВ
  • 27.06.2022. 08:24

Auto-moto saveza Republike Srpske i jutros savjetuje vozače da zbog veoma visoke dnevne temperature putuju u ranim jutarnjim ili večernjim časovima ili da prave češće pauze, ukoliko ipak putuju tokom dana.

Zbog miniranja stijena od 11.30 do 14.30 časova planirana je potpuna obustava saobraćaja u mjestu Strojice, na regionalnom putu Šipovo-Novo Selo, prema Kupresu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Nakon završetka radova ponovo je u funkciji magistralni put Prijedor-Banjaluka, od Tunjica do Šargovca.

Na obilaznici oko Bijeljine izvode se radovi na sanaciji kolovoza i saobraćaj se odvija usporeno, uz kratkotrajne prekide, a zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Šepak saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri-Stara Rijeka za vrijeme prelaska radnih mašina preko puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Na dionici magistralnog putu Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, saobraćaj će se izvoditi uz izmijenjen režim vožnje.

Radi deminiranja dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionicama Miljevina-Brod na Drini jedan, Brod-Odžak, Šamac jedan-Grebnice, Polje-Podnovlje u intervalima 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na putevima Teslić dva-Teslić tri -Podjezera, Čelinac-Kotor Varoš, Rudanka–Doboj jedan, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, RI-3106 dionica Razboj-Tedin Han, Ćesim-Pridvorci, Šipovo-Novo Selo, te Јezero-Šipovo.

Zbog opasnosti od pojave klizišta zabranjen je saobraćaj za sva vozila na putu Stari Ugljevik-Glavičice, a na putevima Foča-Goražde, Bistrica-Podgrab, Brod na Drini-Šćepan Polje, Ukrina-Gornja Vijaka se odvija otežano.

Vangabaritni teret kretaće se na putevima Donje Ledenice-Crkvina-Šamac, Stanić Rijeka-Granični prelaz Brod, Doboj-autoput-Banjaluka-Prijedor-Koprivna, Banj Brdo-Bijeljina-Granični prelaz Rača i Stanić Rijeka-Derventa-Granični prelaz Brod, a vozači treba da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, a zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na dionici Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa Zenica sjever-Zenica jug, saobraćaj se odvija preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм