Једна од двоје питомаца

Зорана Кукрић из Градишке завршила Војну академију у Србији и вратила се у свој град

  • Извор: РТРС
  • 09.02.2024. 20:09

Послије завршене Полицијске академије Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Зорана Кукрић из Градишке била је једна од двоје питомаца које је Министарство упутило на Војну академију у Србији.

Послије четири године школовања Зорана је успјешно завршила модул инжењерије. Минско-експлозивна средства, запречавање, рушење, маскирање и утврђивање су јој данас специјалност. На почетку школовања то није било тако. Родитељи су, каже, били забринути, нису знали шта је чека, сумњали су да ће она, изгледом крхка дјевојка, моћи одговорити напорима престижне академије. Да савладају страхове помогла им је и серија "Војна академија".

- Сам систем и режим рада на Војној академији је и те како строг и сматрам да серија приказује само неке сегменте, а у суштини и стварности је то мало другачије - каже Кукрићева.

Војнички став, чврст и непоколебљив, и данас има према радним обавезама. Према родном граду и позиву који је одабрала, гаји огромну дозу поштовања и љубави.

- Веома су ме гостопримљиво дочекали и ту су увијек да ми помогну и изађу у сусрет, јер нисам имала прилику да се раније сусретнем да овим пословима послове које тренутно обављам - каже Кукрићева.

Иако је у Србији лијепо, с нестрпљењем је чекала да се врати у свој град. Савјетује младима да остају у Српској јер, каже, тек кад човјек оде од своје куће схвати шта је оставио и јавља му се снажна жеља за повратком.

- Живимо у времену гдје су се вриједности изгубиле и сматрам да су ово једини путеви правих вриједности, морала и начела и да неко ко одлучи да иде овим путем неће погријешити. Моја порука младим људима да треба да се школују и унапређују и можда некада будемо колеге овдје у полицијској Управи Градишка - каже Кукрићева.

Кукрићева је један од 148 промовисаних кадета и кадеткиња 143. и 144. класе Војне академије Србије, међу којима је и 10 из Оружаних снага БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: