Priznanje za rad

"Zotović" lider u postavljanju novih standarda

  • 15.10.2018. 19:31

Višedecenijska ulaganja u kapacitete, ljudske resurse i  unaprjeđenje kvaliteta usluga, Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" donijeli su priznanje za liderstvo u postavljanju novih standarda u konkurentnosti tržišta u Jugoistočnoj Evropi. Sve to je prepoznato i priznato na biznis konferenciji u Beogradu.

"Zavod ide naprijed, ima 800 zaposlenih i druga je po veličini zdravstvena ustanova, iza UKC RS, i po broju kreveta i po broju zaposlenih. Ono čim se možemo pohvaliti je praktično dugi niz godina pozitivno poslovanje, plaćenih doprinosi i sve obaveze prema dobavljačima," rekao je Goran Talić, direktor Zavoda "Dr Miroslav Zotović".

"Nije lako bilo uzeti ovako prestižno priznanje, konkurencija je bila stvarno velika i bogata, daleko jačih institucija je bilo od nas, ali evo, ljudi su proznali koji su bili od najboljih, da i mi vrijedimo sa ovih prostora. Vlada Srpske, zajedno sa sadašnjim predsjednikom Srpske će nastojati da iduću godinu proglasimo godinom banja u Srpskoj," kaže Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Ministar Gluhaković se pohvalio da, što se tiče banjskog turizma, Republika Srpska može sa ponosom da kaže da ima dvocifren rast broja dolazaka stranih gostiju i noćenja. 

Razvijanje zdravstvenog turizma u Slatini kod Laktaša jedan je od ciljeva i prioriteta Zavoda. U tu svrhu pojačaće sadržaje u park-šumi, koja se prostire na 352 dunuma, a koju su dobili na korišćenje od države, što bi Zavodu omogućilo da razviju i komercijalniju ponudu. 

"Izgradnja nove ortopedije, sa četiri operacione sale, 63 kreveta, koja bi se nalazila na lokaciji Slatine i ono što je prednost te ortopedske hirurgije je da bi imala rehabilitaciju neposredno poslije zaršenih operativnih zahvata na istom lokalitetu, da bi se samo skaraćivao beo dan, hirurški, koji je dosta skuplji i da bi se pacijent odmah prebacivao na rehabilitaciju, što bi svakako dalo odličan rezultat i hirurškoj grani," rekao je Talić. 

Zavod "Dr Miroslav Zotović" nedavno je postao vlasnik banjskog kompleka u Šeheru i gerontološkog centra "Slateks" u Slatini. Za banju u Šeheru, u toku je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.