Loša situacija

Aerodrom u Mostaru "zjapi" prazan: Imaju više radnika nego putnika

  • Извор: УНА ТВ
  • 03.03.2023. 08:46

Jedan od najvećih apsurda u BiH, a ima ih mnogo, jeste poslovanje aerodroma u Mostaru. Naime, gotovo na dnevnoj bazi primjetan je porast i obaraju se rekordi po broju letova i primljenih letova u BiH, ali i regionu. Izuzetak je aerodrom u Mostaru.

Iako se već godinama pompezno najavljuje oživljavanje aviosaobraćaja u Hercegovini, i prostorije ovog aerodroma zjape prazne. Ex-Yu Aviation je objavio podatke da je aerodrom u Mostaru u januaru ove godine imao samo pet putnika.

Za nadati se da će se situacija u narednom periodu poboljšati, obzirom da je dogovoreno da će italijanski prijevoznik Aeroitalia započeti sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar.

Letovi iz Forlija za Mostar će prema najavi započetu 7. aprila, a putnicima ostaje čekati ljetnu sezonu i vidjeli hoće li Aerodrom Mostar konačno oživjeti ili će sve ostati na pustim obećanjima.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм