Пројекти

Брза цеста Бијељина - Соколац дуга 160,7 километара

  • Извор: АТВ
  • 28.11.2023. 19:46

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Радован Вишковић разговарали су у Бањалуци са представницима кинеске компаније "Шандонг" о изградњи брзе цесте Бијељина-Соколац дуге 160 километара која би омогућила квалитетнију повезаност у Републици Српској и са Србијом.

На радном састанку разговарано је и о рјешавању текућих питања у вези са изградњом ауто-пута Бањалука-Приједор.

На састанку је било и неколико министара, те градоначелници и начелници општина на трасама тих путева. 

"Аутопутеви су 2021. године у марту мјесецу урадили генерални пројекат за ту цесту. Већ смо одабрали трасу дужине 160.7 километара. Наставак онога што треба да се уради по пројектно-техничкој документацији  израда идејног пројекта, студија, припрема, локацијских услова, УТ услова, проглашење општег интереса, израда плана парцелације. То су све поступци које треба да завршимо да би могли кренути са градњом", рекао је Недељко Ћорић, директор ЈП "Аутопутеви Републике Српске".

"Што се тиче Зворника, конкретно јако битан пројекат. Поред овог пројекта свједоци сте да иде изградња ауто-пута Београд - Шабац, а затим Шабац -Лозница што ће допринијети да Зворник поново буде на раскрсници путева и допринијети његовом даљем привредном развоју", каже градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

"Од стратешког интереса је за ове просторе изградња овога пута јер преко Сокоца пролази велики број путника, возила, посебно у зимској сезони када се иде за Јахорину", рекао је Милован Бјелица, начелник Сокоца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.