Директор Пореске управе у Словенији

Бржом размјеном информација против пореских утаја и превара

  • Извор: АТВ
  • 20.10.2023. 15:19

Директор Пореске управе Републике Српске, Горан Маричић, боравио је данас са својим сарадницима у радној посјети Финансијској управи Словеније, гдје се састао са директором те институције Петером Грумом, са којим је договорена још снажнија заједничка борба против пореских утаја и превара.

Овај радни састанак је само наставак добре и континуиране сарадње ове двије пореске управе, а челни људи  двије институције су данас разговарали о бројним темама међу којима су свакако даље унапређење размјене информација између двије управе и заједничке пореске контроле, са циљем сузбијања и разоткривања покушаја пореских превара и утаја, те реализација раније договорених пројеката у будућности.

Како је договорено на овом састанку, радиће се на убрзавању и поједностављивању административних процедура, како би како би грађани Словеније, односно Републике Српске могли једноставније остварити своја права у том смислу. Такође, на састанку је наглашено и да је брза и правовремена размјена информација између ове двије институције, кључ за борбу против утаје пореза и превара, те је, између осталог, прецизирана и свеобухватнија размјена информација о имовини и компанијама грађана Словеније у Републици Српској и обрнуто. 

С тим у вези, Маричић и Грум су разговарали и о заједничким активностима када су у питању пореске контроле, које би се у неким случајевима вршиле истовремено у обе земље код истог пореског обвезника који је предмет контроле, обзиром на све већи број грађана Словеније у Српској и обрнуто, те је дата подршка овој могућности још конкретније сарадње. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)