Министар за научно-технолошки развој и високо образовање

Будимир: У Требињу ће се изводити студијски програм факултета техничких наука из Новог Сада

  • Извор: СРНА
  • 20.03.2024. 17:59

Министар за научно-технолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир рекао је да ће се на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу изводити студијски програм Факултета техничких наука из Новог Сада.

"Радимо на високошколским установама које су дио Универзитета у Источном Сарајеву, а стациониране су у Требињу. Правимо један заједнички програм са Факултетом техничких наука у Новом Саду. Ту је студијски програм који ће се изводити на Факултету за производњу и менаџмент у Требињу", рекао је новинарима Будимир.

Он је навео да је то један од пројеката сарадње са универзитетима у Србији, конкретно у Новом Саду, и да су за то имали пуну подршку руководства Универзитета у Источном Сарајеву, локалне заједнице и градоначелника Требиња Мирка Ћурића.

Будимир је најавио да ће сутра у Требињу бити отворен пословно-иновативни центар који ће бити дио система иновативних центара, а биће потписан и споразум са научно-технолошким парком Републике Српске, као и са иновативним центром Бањалука.

"Требиње ће бити важна станица у пројекту иновација", рекао је Будимир.

Он је најавио нови закон о иновацијама, нагласивши да се оно што ради Градска управа уклапа у стратегију иновација Републике Српске коју проводи Министарство за научно-технолошки развој и високо образовање.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је данас да ће у школској 2023/2024. години у Требињу бити отворено Одјељење Факултета техничких наука из Новог Сада.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)