Lanac brze hrane

Burgeri su premali? Burger King završio na sudu

  • Извор: Агенције
  • 30.08.2023. 04:19

Sud u SAD odbio je zahtjev lanca brze hrane Burger Kinga da odbaci tužbu u kojoj se navodi da je prevario mušterije da je njegov burger "voper" (Whopper) veći nego što jeste.

Okružni sudija u Majamiju Roj Altman naveo je da Burger King mora na sudu da objasni zašto fotografija vopera na meniju u restoranima navodi posjetoce na pogrešne zaključke, što predstavlja kršenje ugovora, prenosi Glas Amerike, piše Tanjug.

Dodik snosi trškove transporta tijela tragično stradalih kod Prnjavora

Dodik snosi trškove transporta tijela tragično stradalih kod Prnjavora

Posjetioci su podnijeli zajedničku tužbu u kojoj su naveli da Burger King predstavlja burgere sa sastojcima koji ispadaju iz zemičke, te da djeluje da je sam burger 35 odsto veći i da ima dvostruko više mesa nego što se na kraju dobije. Burger King je naveo da ne mora da prodaje burgere "kao sa slike", ali je sudija rekao da je to na poroti da odluči.

Altman je takođe dozvolio da potrošači iznesu i optužbe o nemaru i za neosnovano bogaćenje.

Policajac osumnjičen da je ukrao 19 pištolja pa preuzeo kovertu s parama

Policajac osumnjičen da je ukrao 19 pištolja pa preuzeo kovertu s parama

Sa sličnim tužbama se suočava Mekdonalds u Bruklinu i to na federalnom sudu u Njujorku.

Tako Bel je takođe tužen u Bruklinu jer je prodavao pice i drugu hranu sa upola manje sastojaka nego što je na reklamama.

Sve tužbe traže po pet miliona dolara odštete.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.