Компанија

Бургер Кинг остаје отворен у Русији

  • Извор: Агенције
  • 05.10.2023. 13:14

Бургер Кинг остаје отворен у Русији, упркос томе што је власник бренда обећао да ће отићи, још прије више од годину дана.

Рестаурант Брандс Интернатионал (РБИ), који посједује 15% франшизног пословања брзе хране у Русији, рекао је за BBC да у овом тренутку "нема нових информација" по питању напуштања тржишта.

Компанија је, иначе, у марту 2022. саопштила да је започела процес напуштања Русије. Од избијања рата у Украјини, западне компаније су под притиском да напусте Русију, а критичари су оптужили РБИ за "одржавање Путиновог режима", јер није успио да се одрекне свог уд‌јела у руском пословању.

РБИ, једна од највећих свјетских компанија ресторана брзе хране, навела је свој "компликован уговор" о франшизи као разлог за потешкоће у покушају да напусти Русију. Договор је, наиме, заједничко улагање у пословање у Русији, са још три партнера, и то за око 800 ресторана.

На питање BBC-ja о напретку који је постигнут 18 мјесеци након обећања о напуштању Русије, портпарол канадско-америчке компаније рекао је да "компанија нема нове податке".

Подсјећамо, док Бургер Кинг остаје отворен за пословање у Русији, његов највећи ривал Мекдоналдс, који је корпоративно посједовао већину својих ресторана, успио је да напусти земљу. И матична компанија бренда КФЦ је такође продала више од својих 100 ресторана локалном оператору у Русији, преноси Телеграф Бизнис.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.