Predsjednik Privredne komore Srbije

Čadež: U londonu predstavljanje velikih investicionih potencijala

  • 16.06.2019. 12:34

Zapadni Balkan prepoznat je kao region sa velikim investicionim potencijalom, što će biti predstavljeno u utorak, 18. juna, na konferenciji u Londonu, izjavio je danas predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Čadež je rekao da konferenciju u Londonu organizuju najugledniji međunarodni ekonomski dnevnik "Fajnanšel tajms" i Komorski investicioni foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF). 

Prema njegovim riječima, "Fajnanšel tajms" je prepoznao region kao mjesto koje je već interesantno investitorima, a počinje da bude jedna od glavnih tačaka na evropskoj mapi finansijskih investitora narednih godina. 

"Ovo je prvi put da zajedno sa "Fajnanšel tajmsom", renomiranim medijom koji se bavi privrednim temama, u Londonu organizujemo promociju regiona kao investicione destinacije, ali i promociju uspješnih kompanija koje dolaze iz ovog regiona", rekao je Čadež. 

Na konferenciji će učestvovati predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti, generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu, kao i predstavnici brojnih međunarodnih finansijskih institucija. 

Čadež je za Tanjug najavio da će na konferenciji biti premijeri Srbije, Sjeverne Makedonije i Albanije, ministri zemalja regiona, kao i privrednici. 

"Biće prisutno više od 70 top menadžera, vlasnika najrenomiranijih fondova, finansijskih investitora koji žele da čuju šta region izdvaja od ostalih djelova Evrope kada je u pitanju procena da možete za novac koji uložite sada zaradite više nego u bilo kom regionu narednih sedam godina", objasnio je Čadež.
 

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)