Beograd

Cijena pite u pekari šokirala kupca

  • Извор: Мондо.рс
  • 11.07.2023. 18:42

Cijene u Grčkoj u 2023. prate trend u Evropi i ove godine su neznatno više nego prethodnih godina.

Mnogi kažu da je uprkos tome Grčka jeftinija od Srbije, a to je izgleda i istina. Razlog toga je što su pekare postale mjesta na kojima možemo biti neprijatno iznenađeni.

Na društvenim mrežama pojavila se objava u kojoj se autor tvita požalio na paprenu cijenu pite i jogurta i to na Banovom brdu.

"Jako rijetko idem u pekaru, nisam par mjeseci sigurno, jutros uzmem jednu četvrtinu bureka i jogurt 467 dinara. Četiri evra burek na Banovom brdu, a ljudima skup giros na Sitoniji 3,8 evra. Gdje smo mi ovoliko pogriješili? Imamo li udruženje potrošača, spadaju li pekari pod njihovu nadležnost? Koliko treba porodici", napisao je Beograđanin.

Ispod objave su se nizali komentari korisnika ove mreže i potrošača koji su bili saglasni sa tim da burek papreno košta.


Šta se dogodi kada potegnete električnu ručnu kočnicu u vožnji

Šta se dogodi kada potegnete električnu ručnu kočnicu u vožnji

"Stvar je u tome da sam bio jako neprijatno iznenađen, čak sam prvo pomislio da je greška, vidim nije, burek šunka, pekarski jogurt i kesa 467 dinara. Pritom burek je toliko masan da sam trećinu bacio. To je obična pekara uz put nije neko elitno mjesto, peciva skoro sva 1.000 dinara po kilogramu", dodao je autor, dok se drugi korisnik nadovezao:

"Brdo je postalo bezobrazno skupo. Giros je odavno 450, mali. Pivo 400-450. Koja je to pekara u pitanju ne znam, ali burek sa jogurtom, van Brda je uglavnom 200-250 dinara", naveo je on.

Ipak, neki su pisali da je burek sa šunkom inače skup.

"To nije običan burek, već burek sa šunkom i vjerovatno kačkavaljem i on je svuda najskuplji. Burek sa mesom, sirom košta oko 600-700 dinara po kilogramu, a 300 grama (oko 200 dinara) je sasvim dovoljna mjera (po količini u rangu sa običnim girosom)", navodi se u komentaru.

Ostali korisnici su podsjetili i da je u ostalim gradovima jeftinije.

"U Kraljevu je burek s mesom 160 dinara", stoji u jednom komentaru, dok u drugom piše:

"Pekare su bile nekada najjeftinija solucija, sad jesti u pekarama je postao luksuz. Izračunajte samo kad bi četvoročlana porodica po jednom nedjeljno pojela burek koliko to izlazi mjesečno".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок